צור קשר לוח שידורים שדרנים תכניות חדשות אודות
התכנית הבאה: דידי לוקאלי עכשיו בשידור: מדברים ברדיו
צפת: האופוזיציה לא צלחה את ישיבת מועצת העיר
קיוו שהעדרו של שוחט יעבוד לטובתם
המכרז שלא יוצא לפועל
מנהל השיטור העירוני בעפולה, משמש בתפקידו יותר משלוש שנים
כתב אישום נגד קטין באשמת רצח מחמוד ג'בארין
בשישה לפברואר, דקר הקטין את ג'ברין בעקבות סכסוף
לכל המבזקים
לכל המבזקים

שוקולד טוב לבריאות  

מתוך: ראיון רדיופוני עם אבי ריבי

 אתם בטוח אוהבים שוקולד... ובטח שמעתם לא פעם ששוקולד מצד אחד מפוצץ בקלוריות וסוכר ומצד שני הוא גם מאוד מאוד בריא... אז מהן בעצם הסגולות הרפואיות של הקקאו והאם אנחנו יכולים להמשיך ולנשנש שוקולד להנאתנו?
 

 

שלום לאמבר רוגע שהיא שפית מזון בריא ומנחת סדנאות לתזונה טבעית.
שלום שלום.

אני קראתי שאכילה של 100 גרם שוקולד ביום, מפחיתה את הסיכון ללקות בהתקף לב ובשבץ מוחי.
נשמע מצוין, אבל בוא נתחיל מהכיוון ההפוך, יש לי הרבה דברים להגיד בעד שוקולד, אבל לא בעד זה המסחרי, זה שנמצא בחנויות, לכן בוא לא נעשה חגיגה.

אז איך הקקאו כן טוב לנו?
אז נדבר גם על המידתיות וגם על שיטת ההכנה. אני לא חושבת שמשהו יכול לטעון שהשוקולד המסחרי עם כל כמויות הסוכר, החלב ועוד כל מני חומרים, יעיל בשבילנו. בכל מוצר שיש בו קקאו יש כמות גדולה של נוגדי חימצון, יותר מתה ירוק ומאוכמניות למשל, יש בו הרבה כימיכלים ומינרלים שהם טובים לנו, למשל, מגנזיום שטוב לנו לפעילות הלב, מרפה שרירים, מרגיע. קודם כל נדבר על צורת העיבוד וההכנה, אני לא ממליצה על קקאו רגיל, מסחרי אלא על קקאו "רואו" שהוא מעובד הרבה פחות, הוא איבד הרבה פחות מהתכונות המקוריות שלו, שכאמור מאוד עוצמתיות, הוא לא ניקלה בטמפרטורה גבוהה, הצבע שלו שונה, הטעם שונה אבל ההבדל הוא שמיים וארץ. אם אנחנו בודקים את האיזון של הדברים, לשוקולד המסחרי יש כל כך הרבה סוכר שאי אפשר לקרוא לו בשום צורה בריא, אני מתנצלת.

הרסת.
כן... טיפה. אבל ברגע שתתחיל לעבוד עם קקאו אמיתי וזה לא כזה מסובך, תראה שאתה יכול להפיק ממתקים באיכות כל כך הרבה יותר גבוהה, ולא רק בקטע של בריאות פרופר, אלא גם מצב רוח, זה באמת מעלה את מצב הרוח, זה לא מיתוס, זה אמיתי, אגב את זה אנחנו נקבל גם משוקולד מסחרי.

אז המסקנה היא להשיג קקאו במקומות אחרים?
אפשר ללכת למקומות שמוכרים שוקולד כזה, יש מי שילמד אתכם להכין שוקולד כזה, זה גם מה שאני עושה. צריך לקבל את המידע, כיצד להכין את הדבר הזה, זה לא מסובך. הכל במידה, גם בשוקולד הכי מסחרי יש גם נוגדני חימצון, וכל מני חומרים שיכולים להאריך את החיים ואת איכות החיים, אבל תאזנו, אם באמת אתה צורך משהו כל כך עוצמתי, אל תהרוס אותו עם כמויות הסוכר ותיגש לשוקולד טבעי יותר.

אז אני אוכל רק שתי שורות של שוקולד.
זה בטח לא יעשה נזק, אבל אם תיקח את פולי הקקאו, (שנראים כמו שקדים, רק יותר טעימים), קח שניים כאלה ואם זה מר שים אותם בתוך תמר והם יתנו לך המון אנרגיה, ריכוז, פוקוס ואתה מרוצה.

אז תמליצי לנו עכשיו על שוקולד שהוא זמין לנו, שניתן לרכוש אותו.
זה לא פייר, אני מכינה כל כך הרבה שוקולד, שאני לא קונה את זה בחוץ. פשוט לכו לחנויות הטבע ותתחילו לברר, זה קיים.   


 

פרסם אצלנו
תקנון
צור קשר
אודות
91.5 FM 96 2014 © כל הזכויות שמורות, רדיו קול רגע